Gündem Ekonomi Analiz Sektörel Teknoloji Bankacılık Şirketler Kripto Finans
SON DAKİKA
Hak kullanım işlemleri
16:00

YÖK Başkanı Özvar, ÜNİKOP toplantısına katıldı

Haberi paylaş 2026-11-04 14:48:47

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİKOP) toplantısına katıldı.

ÜNİKOP Dönem Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu ve üye üniversitelerin rektörlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan YÖK Başkanı Özvar, üniversiteler arası nitelikli rekabetin yanı sıra ortak hedefler etrafında kurulan iş birliklerinin yükseköğretimin gelişiminde büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bölgesel üniversite birliklerinin, kurumların ilmi birikim ve imkanlarını buluşturarak akademik üretimin güçlenmesinde ve bölgesel kalkınmada kritik bir rol üstlendiğine dikkat çeken Özvar, şu değerlendirmelerde bulundu:"ÜNİKOP çatısı altında gelişen bu iş birliğinin daha kapsamlı ortak araştırmalara, kalıcı projelere ve bölgenin ihtiyaçlarına cevap veren somut sonuçlara dönüşmesini arzu ediyoruz."

  Hibya Haber Ajansı