Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-03-30 06:42:00

2018 yılında ihracatını bir önceki yıla oranla yaklaşık yüzde 18 artıran ve 202 milyon dolar düzeyinde çıkaran, ülkemiz lastik sektörünün yerli sermayeli lider kuruluşu PETLAS, ABD pazarına yönelik ihracatta agresif hedeflerle hareket ediyor. 2018 yılında toplam 109 ülkeye ihracat gerçekleştiren ve ülkemizin tüm ihracatçıları arasında “En Çok Ülkeye İhracat Yapan” 11. kuruluş olma özelliği taşıyan PETLAS, orta-uzun vadede ABD pazarına ihracatını 100 milyon Dolar ve üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Bu büyüme hedefine ulaşmayı sağlayacak ürün stratejilerini geliştiren ve gerekli yatırım planlarını hazırlayan PETLAS’ta, bu doğrultuda 60 milyon dolar düzeyinde makine ve lastik kalıbı yatırımı süreci devam ediyor.

ABD pazarında büyüme odaklı yatırımlar sürüyor

ABD pazarında beklenti ve ihtiyaçlara yönelik ürün çeşitliliği ve yüzde 100 müşteri memnuniyeti ile büyümeyi hedeflediklerini belirten Yahya Ertem, “Kısa ve uzun vadeli tüm planlarımızı, kullanıcının ihtiyaçlarını karşılayacak ürünlerin gerçekleştirilmesi amacıyla yapılacak yatırımlar üzerine kurarız. ABD pazarında, kendi geliştirdiğimiz yüksek teknolojili ürünlerimizle büyümeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda, ürün çeşitliliğinin arttırılması ve pazara özel yüksek teknolojili ürünlerin üretimi odaklı planlar, yatırıma dönüşmeye başlamış durumda. Bu yönde makine ve kalıp odaklı 60 milyon dolar tutarında yatırım sürecimiz devam ediyor. Orta/uzun vadeli planlarımız arasına sadece ABD pazarı için dahi çalışabilecek ayrı bir üretim hattı ya da tesisi kurulumunu da eklemiş bulunuyoruz. ABD pazarında gördüğümüz fırsatı PETLAS ve ülkemiz için değere dönüştürmek amacıyla yaptığımız bu yatırımlarla, ihracatımızın 100 milyon dolar hedefimize ulaşacağına ve aşacağına inanıyoruz” dedi.

Büyük Potansiyele Sahip Pazar

Trafik siciline her yıl 17 milyondan fazla yeni aracın kaydolduğu ABD pazarının, büyük bir potansiyel oluşturduğunu dile getiren PETLAS Genel Müdürü Yahya Ertem, “ABD, çok farklı özelliklere sahip araçları ve farklı ürün ihtiyaçlarını bünyesinde bir araya getiren çok özel bir pazar. Tam çelik iş makinesi lastiklerinden, başka ülkelerde bulunmayan özel yapım SUV araçlara, kıtayı bir baştan bir başa geçen kamyon ve otobüslerden çok büyük alanlarda tarım işi yapan zirai araç ve makinelere, yüksek performanslı özel yapım binek otomobillerine kadar birçok segment var ve bu segmentlerin her biri hızlı bir şekilde büyüyor. Bu heyecan verici pazarda, PETLAS ve Starmaxx markalı, yüzde 100 yerli ürünlerimizle rekabetin içerisinde yer alıyoruz. Bu ürünler, yüksek teknoloji ile, yeni nesil araç ve makinelere uygun olarak üretiliyor” şeklinde konuştu.

Yahya Ertem: “ABD Pazarına Kamyon, Otobüs, İş Makinesi ve SUV Lastikleriyle Girdik”

Yahya Ertem, PETLAS’ın ABD pazarına girişini “ABD’de özellikle kamyon taşımacılığı büyük önem taşıyan bir sektör. ABD’de yılda yaklaşık 10 milyar ton kargo, filmlerden hatırlayacağınız dev kamyonlarla taşınıyor. Bunun yanı sıra, seyahat alanında otobüsler çok yoğun kullanılıyor. Koskoca bir kıtaya yayılan bir ülkeyi, bir uçtan bir uca kat eden bu araçlarda, TBR olarak isimlendirilen tam çelik lastikler kullanılıyor. ABD’nin hızlı büyüyen sanayisi doğrultusunda, iş makineleri de önem taşıyor ve bunlarda ORR tabir edilen makine lastikleri kullanılıyor. ABD pazarına ORR ve TBR lastiklerin yanı sıra, günlük ulaşımda ve kamu hizmetlerinde çok kullanılan SUV tipi araçlara özel lastiklerimizle giriş yaptık ve ürün özelliklerimizle kısa sürede başarılı olduk.

Yüzde 100 Yerli PETLAS, Mevcut Ürün Gamıyla ABD Pazarı Beklentisinin Yüzde 90’nını Karşılıyor

Türkiye’nin milli sanayi gücü AKO Grup bünyesinde yer alan PETLAS’ın, yüzde 100 yerli sermaye, yerliAr-Ge ve yerli iş gücü ile ürettiği PETLAS ve Starmaxx lastik ürün gamıyla, ABD pazarındaki ürün özelliği beklentisini yüzde 90 oranında karşıladığını belirten Yahya Ertem, devamla şunları söyledi: “ABD’de kullanılan iş makinelerinde ihtiyaç duyulan tam çelik iş makinesi lastiklerinin (ORR) yanı sıra, yine tam çelik otobüs ve kamyon lastiklerini (TBR) ve SUV’lere yönelik lastikleri, en yüksek kalite standardında üretiyoruz. Bu ürünlerle girdiğimiz pazardaki büyümemizin ivmesini artıracak farklı ürünlerimiz de var. Dünyanın en büyük tarım üreticilerinden olan ABD’de, zirai araç ve makinelere yönelik, hassas tarıma uyumlu tam çelik lastiklerimiz de büyük ilgi görüyor. Bu ülkede ayrıca, yüksek performanslı özel yapım araçlar da çok revaçta. Yüksek performanslı araçlara yönelik UHP lastiklerimiz ABD pazarında sükse yapıyor.”

Çin Ticaret Savaşları, ABD Lastik Pazarında Türk Markası PETLAS’a Avantaj Sundu

Ticaret savaşlarının bir yansıması olan, ABD’deki yeni vergi düzenlemelerinin, pazarda avantajlı bir durumu ortaya çıkardığını belirten PETLAS Genel Müdürü Ertem sözlerini, “Ülkemizde ve tüm ihracat pazarlarımızda birinci önceliğimiz, ürünlerimizin kullanıcı ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamasıdır. ABD pazarında kullanıcı taleplerini karşılayacağımızdan eminiz. ABD pazarında yeni uygulanan vergiler doğrultusunda oluşan boşluğu en iyi şekilde değerlendirerek en az hedeflediğimiz ihracat büyümesini gerçekleştirecek ve büyümemize hızla devam edeceğiz. Öncelikli olarak ORR ve TBR pazarında gerçekleşecek ve ivmesi, SUV, UHP, Zirai ürünlerle desteklenecek bu büyüme hedefi, genel ihracat büyüme stratejilerimizle de uyumludur” şeklinde sürdürdü.

PETLAS Hakkında

1976 yılında askeri amaçlı lastikler için dışa bağımlılığı ortadan kaldırmak amacıyla kurulan PETLAS, 2005 yılında Türk sanayiinin önde gelen kuruluşlarından Abdulkadir Özcan A.Ş. bünyesine katılarak, yapılan yatırımlarla sektörde ağırlığını hissettirdi.PETLAS, yatırımlar sonucu 365 bin metrekarelik kapalı alan ve 4000’e yakın çalışan sayısına ulaşarak, geniş ürün yelpazesi ile dünyanın tek çatı altındaki en büyük lastik fabrikalarından biri olmayı başardı. PETLAS’IN diğer büyük ve Türkiye sanayisi için hayati önem taşıyan başarısı ise gerçek bir Ar-Ge merkezine sahip olması oldu.

Üreticiler, ürün ve üretim teknolojilerinin kopyalanmasını engellemek için teknolojilerini kendi ülkelerinde geliştirerek, yüksek teknolojiye sahip ürünlerin gizlilik içerisinde ve kendi ülkelerinde üretiyor. Kendi ülkelerinin dışındaki yatırımlarını sadece üretim üssü olarak değerlendiren yabancı ya da yabancı ortaklı kuruluşlardan faklı olarak; PETLAS, Ar-Ge merkezinde, tasarım ve inovasyon ofisleri, test merkezi ve test pisti ile yerli teknoloji üreten bir kuruluş olmayı amaçlıyor.

Kendi lastik teknolojisini geliştiren PETLAS, Türkiye’de birçok ilke imza attı, bunlardan bazıları şunlardır: Türkiye’nin; İlk ve tek Uçak Lastiği, İlk Radyal Traktör Lastiği, İlk 18” üzeri “Y” Hız Sınıfı Yüksek Performans Binek Lastiği, İlk Run-Flat Binek Lastiği, İlk ve tek Tam Çelik İş Makinası Lastiği.

Türkiye’nin dışa bağımlılığını kaldırma vizyonuyla hareket eden PETLAS, Uçak, Askeri, Zirai, İş Makinası, Kamyon, Otobüs, Hafif Ticari ve Binek araç lastiklerini içeren, 4 farklı marka altında 2 bin 500’den fazla farklı ürün ile Türk tarım, sanayii, savunma ve ulaşım sektörlerinin hizmetinde.

100’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren PETLAS, kalitesi ve satış sonrası hizmetleri ile Türk üretim sektörünün önde gelen marka elçilerinden biri olarak kabul ediliyor. Aynı zamanda sürdürülebilir, doğayla dost ürün ve üretim teknolojileri üzerine çalışan PETLAS, gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakabilmek için; CO2 salınımını ve temiz su kullanımını azaltmak, zararlı kimyasalların kullanımını engellemek ve düşük yakıt tüketimine sahip lastikler üretmek için adımlar atıyor.

Practice

 

© Copyright 2024 hissearz.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.