Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-03-20 14:49:31

Zorlu: "Merkez Bankası'nın üzerindeki iktidar gölgesini kaldıracağız"

İsveç'te Kuran-ı Kerim'e yönelik saldırının ardından Rasmus Paludan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatan Zorlu, "Az önce İsveç'teki temsilciliğimiz ile yaptığımız görüşmede şu bilgiyi edindik. Tabii bundan çok mutluyuz. İsveç savcılığı Rasmus Paludan hakkında suç duyurusunda bulundu. Partimizin bu girişimi ile başlatılan süreç tamamlandığında Avrupa'da bize karşı yönelen ırkçı saldırılar karşısında önemli bir aşamayı sağlamış olacak." dedi.

"Başvuru sayısı anbean artıyor"

Zorlu, 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimlerine değinerek, "Bu bağlamda geçtiğimiz hafta açıklamıştık; 15-22 Mart tarihleri arasında aday adaylığı sürecimiz başladı. Şu anda gördüğünüz gibi Genel Merkezimizde çok büyük bir yoğunluk söz konusu. Başvuru sayısı da anbean artmaktadır." şeklinde konuştu.

"Sandıklara sonuna kadar sahip çıkacağız"          

Seçim güvenliğine büyük önem verdiklerini söyleyen Zorlu, "Seçim sandıkta kazanılacak. Biz sandıklara sonuna kadar sahip çıkarak, milletimizin iradesinin en gerçekçi şekilde yansımasının çabası içerisinde olacağız. Sandık sayısının 210 bin civarında açıklanmasını bekliyoruz. Biz İYİ Parti olarak tüm sandıklarda, sandık görevlilerimiz ve gözlemcilerimizin yanı sıra; Millet İttifakı'nın her bir paydaşı bu sandıklarda yer alacak ve sizlerin iradesine sahip çıkacağız." ifadelerini kullandı.

"Millet İttifakı'nın ortak başarısı olacak"

Zorlu, "Ancak şu oyuna da gelinmesini istemiyoruz" diyerek, şunları kaydetti:

"Bazı propaganda çalışmalarında, milletimizi bir çaresizlik algısına hapsetmeye çalışan, tırnak içerisinde bir şey değişecek mi, değişmeyecek mi sorusunu sorduran, bu tür iddiaları dikkatle takip edip süreci yönetmemiz gerektiğini düşünüyoruz. İYİ Parti olarak teşkilatlarımız, milletvekili adaylarımız, sahaya çıktığımızda, çabalarımızdan birisi sizleri gönül rahatlığı ile seçim sandığına taşımak. Bu hep birlikte milletimizle, Millet İttifakı'nın ortak başarısı olacak."

"Demografik geleceğimizi ülkemizin gerçek beka sorunu olarak tanımlıyoruz"

Deprem sonrası farklı şehirlere göç edenlerin ikinci bir konu olduğuna dikkat çeken Zorlu, "İYİ Parti olarak bir kez daha altınız çiziyoruz; hangi şehre gitmiş olursa olsun, her bir yurttaşımızın bulundukları yerlere geri dönmesini hedefliyoruz. Çünkü demografik geleceğimizi, ülkemizin gerçek beka sorunu olarak tanımlıyoruz. " açıklamasını yaptı.

“Merkez Bankası'nın üzerindeki siyasi iktidar gölgesini kaldıracağız”

Zorlu, ekonomik problemlerin de devam ettiğini belirterek, "Hükümet enflasyon düşüyor diye propagandalar yapsa da aylık enflasyon artmaya devam ediyor. Enflasyonun kolunu bacağını kıracağını söyleyen hükümet, vatandaşın belini çoktan kırmıştır. Biz İYİ Parti olarak bu sorunların nasıl çözülebileceğini bilen en iyi kadro ve programlara sahibiz. Bir tanesine söyleyeyim; iktidara geldiğimiz gün Merkez Bankası'nın üzerinden siyasi iktidarın gölgesini derhal kaldıracağız. Bu kurumu dünyaca güvenilir bir kurum haline getireceğiz.” dedi.

"İktidarımızda Nevruz resmi tatil olacak"

21 Mart Nevruz gününe bir kez daha ulaştıklarını dile getiren Zorlu, şöyle konuştu:

"Biz Nevruz'u 'Ulusun ulu günü', 'yeni gün', baharın müjdesi olan bir gün olarak değerlendiriyoruz. Bugün hiçbir etnik, mezhepsel, kimliksel ayrım gözetmeksizin, 85 milyon insanımızın birlik ve barışını temsil eden bir gün olarak görüyoruz. Biz eğer demokrasiyi hayata geçirmek istiyorsak, bu otokrasi sisteminden vazgeçmek istiyorsak, hepimizin kendi düşünceleri olabilir. Ama demokrasi gerçeklerde ortaklaşmak demektir. O gerçek milli birliğimizdir, bağımsızlığımızdır, bu ülkenin kardeşliğidir. Bu duygulardan hareketle iktidarımızda Nevruz gününün resmi tatil olmasını sağlayacağız"

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 hissearz.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.