Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-03-30 03:42:00

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü bünyesindeki “İstanbul ve Müzik” Araştırma Programı (İMAP)ın düzenlediği “İstanbul’un Sesleri” etkinlik dizisi devam ediyor. Usta sanatçıları ağırlayan dizinin ikinci konuğu ünlü tiyatro sanatçısı ve yönetmen Haldun Dormen, Cumhuriyet Dönemi operetleri ve müzikaller üzerine bir sohbet gerçekleştiriyor. Etkinlik Pera Müzesi Oditoryumu’nda 2 Nisan Salı günü saat 18.30’da başlayacak.


İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, “İstanbul ve Müzik” Araştırma Programı’nın (İMAP) düzenlediği “İstanbul’un Sesleri” başlıklı söyleşi dizisinin ikinci konuğu duayen isim Haldun Dormen olacak. İMAP koordinatörü Derya Türkan moderatörlüğünde düzenlenen söyleşide Haldun Dormen, sanat geçmişini, erken Cumhuriyet dönemi operetleri ve kendisinin de öncülerinden olduğu müzikalleri anlatacak. Sohbet sırasında Derya Türkan arşivlerden derlediği özel kayıtları da dinleyicilerle paylaşacak. Etkinlik, 2 Nisan Salı günü, saat 18.30’da Pera Müzesi Oditoryumu’nda ücretsiz gerçekleşecek.

“İstanbul’un Sesleri” ile görüntü ve ses arşivi oluşturuluyor

Yıl boyunca düzenlenecek bu söyleşi dizisi, müzikten edebiyata, tiyatrodan güzel sanatlara, kültür ve sanatın çeşitli alanlarından bir dizi sanatçıyı ağırlayacak; bu süreçte döneme ışık tutan zengin bir görüntü ve ses arşivinin oluşmasına katkıda bulunacak. “İstanbul ve Müzik” Araştırma Programı, bu söyleşilerin ışığında, geride anı kitapları, besteler ve eserler bırakan kültür ve sanat insanları kadar, kendini tümüyle öğrenci yetiştirmeye vakfeden Cumhuriyet döneminin ilk hocalarını da anmış ve kayda geçirmiş olacak. Osmanlı’dan Cumuhuriyet’e geçiş sürecinde her biri önemli bir misyon üstlenen bu isimlerin yetiştirdiği öğrenciler, günümüzün ustaları, sanat alanının en önemli temsilcileri arasında yer alıyor.
 

Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek etkinlik ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır ve yerler sınırlıdır.
 

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü aynı zamanda bir kütüphane! Kütüphane çalışma saatleri hakkında ayrıntılı bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz: http://www.iae.org.tr


Grup 7 İletişim Danışmanlığı

© Copyright 2024 hissearz.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.