Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-03-14 15:30:00

Amgen Türkiye, TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı ile 3 doktora öğrencisine burs desteği verecek

Amgen Türkiye, TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı'nda Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde 3 doktora öğrencisine TÜBİTAK ile birlikte burs alacağız. Proje sunumu öğrencilere iş planı da sunacak.

 

Biyoteknoloji şirketi Amgen Türkiye, grup şirketleri Mustafa Nevzat İlaç ve Sanayii Sanayii Sanayii San. Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden 3 doktora öğrencisine TÜBİTAK ile burs gelecek. Amgen Türkiye, Mustafa Nevzat İlaç'ta işleyen da sunacak öğrenci adayı mezuniyetlerinde.

 

Programın üniversitesi-sanayi işçisi olup güzel bir örnek olduğunu belirten Amgen ve Mustafa Nevzat Genel Müdürü Güldem Berkman Türkiye'nin merkezindeki duyuru merkezindeki insan kaynağını yetiştirmekte olan destek vermekten gurur duyduklarını söyledi.

 

Güldem Berkman “TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanıyor projelerin sözleşmelerine yönelik anlaşma töreni 24 Ocak 2019'da gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mustafa Varank, TÜBİTAK Başkanı Sn. Hasan Mandal ile üniversitelerin rektör, dekan ve öğretim merkezinde katılımıyla imzala anlaşmayı planlamatan mutluluk duyduk. Program ile ülkemizin 2023 yılı hedefleri içeriği, sanayide olması gereken duyulan doktora derecesine sahip olan insan kaynağında bulunan üniversitesi-endüstri odaklı olan yetiştirilmesi, sanayide doktoralı hakkındaki teknolojiyi hedefleyerek hedefliyorsunuz. Destek vermekte olan Ar-Ge, tasarımcısı ve teknoparklara sahip olması gerekmektedir. Sektörün ilk Ar-Ge Merkezleri şu anda bir firmamız var olan firmamızın üniversitelerimizimizle halihazırda devam eden araştırma-destek projelerine projemiz bu projeyle yeni bir proje kazanıyor ve üniversite-sanayi sektörünün projesini sürdürüyoruz. Ar-Ge ekibimiz doktora aşamasındaine destek olmaktantan mutluluk duyacak ”dedi.

 

Amgen Türkiye, grup şirketleri Mustafa Nevzat İlaç ile katlanır bu programda TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı ile 3 doktora öğrencisine 4 yıla kadar TÜBİTAK ile birlikte ayda 4500 TL / öğrenci burs verdi. Bursiyerlerin, mezuniyetlerinin yapılması TÜBİTAK'ın da da desteğiyle şirket odaklı istihdamı olacak.

© Copyright 2024 hissearz.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.