Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-03-24 17:17:44

Takeda Türkiye'de iki önemli atama

Yeni dönemde Burçin Gümüş İmmünoloji ve Gastroenteroloji İş Birimi Direktörü, Levent Öztekin ise Onkoloji ve Hematoloji İş Birimi Direktörü olarak görev alacak.

İnsanı odağına alan; yenilikçi insan kaynakları politikalarıyla benzersiz bir çalışan deneyimi sunmayı amaçlayan Takeda, her zaman çalışanlarının gelişimine destek oluyor ve yeteneklerinin keşfi için fırsat veriyor.

Çalışanlarının potansiyelini ortaya çıkarmak için kapsayıcı ve esnek bir insan kaynakları stratejisi yürüten Takeda Türkiye’de iki yeni atama gerçekleşti. 2017 yılında Takeda Türkiye ekibine dahil olan ve son bir yıldır Hasta Hizmetleri Proje Direktörlüğü görevini üstlenen Burçin Gümüş, İmmünoloji ve Gastroenteroloji İş Birimi Direktörü; ilaç sektöründeki 20 yıllık geçmişiyle farklı pozisyonlarda tecrübe kazanan Levent Öztekin ise Onkoloji ve Hematoloji İş Birimi Direktörü olarak atandı.

Levent Öztekin: Onkoloji & Hematoloji İş Birimi Direktörü

İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra kısa bir dönem perakende sektöründe çalışan Levent Öztekin’in ilaç sektöründeki kariyeri 2002 yılında Sanofi’de Onkoloji Ürün Uzmanı olarak başladı. 2006 yılında aynı kurumda Pazarlama Mükemmelliği Uzmanı olarak İş Operasyonları ekibine geçiş yapan Öztekin, bu bölümde 1,5 sene çalıştıktan sonra pazarlama alanında Marka Müdürü olarak görevine devam etti. Bu pozisyonda kazandığı deneyimler ve gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla Ocak 2012’de yeni kurulan Onkoloji ve Hastane Ürünleri İş Birimi’ne Pazarlama Müdürü olarak atanan Levent Öztekin; 2014 yılında aynı birimde Satış ve Pazarlama Müdürlüğü görevine getirildi. Bu birimde 46 kişilik ekibi yöneten Öztekin, görevi süresince inovatif ürün lansmanları, biyobenzer ürün yönetimi, ihale yönetimi odaklı projeleri hayata geçirdi. 2020 yılından bu yana Sanofi Genzyme’da İmmünoloji İş Birimi Direktörlüğü görevini üstlenen Levent Öztekin; 2023 itibarıyla Takeda Türkiye Onkoloji & Hematoloji İş Birimi Direktörü oldu.

Burçin Gümüş: Takeda Türkiye İmmünoloji & Gastroenteroloji İş Birimi Direktörü

Burçin Gümüş; 2009 yılında Başkent Üniversitesi Burslu Biyomedikal Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra 2013 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde aynı alanda yüksek lisans eğitimini tamamladı. Kariyerine 2010 yılında Eczacıbaşı-Baxter Teknik Servis Hizmetleri ve Kalite Uzmanı olarak başlayan Gümüş; 2013 - 2017 yılları arasında sırasıyla Eczacıbaşı-Baxter ve Abdi İbrahim’de diyaliz, tıbbi cihaz ve nefroloji alanlarında Ürün Müdürü Yardımcısı ve Ürün Müdürü olarak görev aldı. Nisan 2017’de Takeda Türkiye ekibine Nadir Genetik Hastalıklar Kıdemli Ürün Müdürü olarak katılan Gümüş, nadir genetik hastalıklar alanında ürün lansmanları, çoklu uzmanlıkları kapsayan hastalık farkındalığı ve ürün farklılaştırma konularında başarılı kampanyalar ve şirket bünyesinde örnek iyi uygulamalar gerçekleştirdi. Burçin Gümüş; Takeda Türkiye’de ve Türkiye’nin bağlı olduğu ICMEA bölgesinde ilk kez gerçekleşen ve pilot olarak uygulanan 8 farklı dijital tanıtım kanalının harmanlandığı Omnichannel programının lansmanı ve diğer ICMEA ülkelerine adapte edilmesini içeren dijital dönüşüm süreçlerine de liderlik etti. Ayrıca, 2020 ve 2021 yıllarında ICMEA bölgesinde Nadir Genetik Hastalıklar Marka Sorumluluğu ve GEM bölgesinde spesifik dijital proje liderliği ek görevlerini üstlenerek bu alanda küresel strateji gelişimine katkı sağladı. Son bir yıldır Hasta Hizmetleri Proje Direktörü olarak çalışan Burçin Gümüş; Takeda’da bölgesel ve küresel seviyede öncü bir uygulama olarak, departman bünyesinde yeni saha rollerinin oluşturulması ve ekip kurulmasını gerçekleştirerek Hasta Hizmetleri departmanının dönüşümüne liderlik etti. Burçin Gümüş; 2023 itibarıyla Takeda Türkiye İmmünoloji ve Gastroenteroloji İş Birimi Direktörü olarak atandı.

Takeda Global Hakkında:

Takeda, Japonya merkezli, global, değerlerine bağlı, AR-GE odaklı vizyonuyla lider bir biyofarma şirketidir ve bilimi yüksek düzeyde yenilikçi ilaçlara çevirerek hastalara “Daha Sağlıklı, Daha Parlak Bir Gelecek” sunmayı amaçlamaktadır. Takeda, AR-GE çalışmalarını dört terapötik alana odaklanmıştır: Onkoloji, Gastroenteroloji, Nörobilim ve Nadir Hastalıklar. Ayrıca, Plazma Kaynaklı Tedaviler ve Aşı alanlarında da hedefe yönelik AR-GE yatırımları yapılmaktadır. Sağlam ve farklı yöntemler içeren bir portföy oluşturmak için geliştirilmiş ortak çalışmalara dayalı AR-GE becerilerini kullanarak ve yeni tedavi seçeneklerinin sınırlarını genişleterek, insanların hayatlarında fark yaratan yüksek düzeyde yenilikçi ilaçlar geliştirmeye odaklanmaktadır. Çalışanlar, hastaların yaşam kalitesini arttırmaya ve yaklaşık 80'den fazla ülke ve bölgede sağlık hizmetleri alanındaki iş ortaklarıyla birlikte çalışmaya kararlıdır.

Daha fazla bilgi için: https://www.takeda.com

Hibya Haber Ajansı                                                          

© Copyright 2024 hissearz.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.