Reklam
Tarih : 2025-06-02 08:46:40

Halk Yatırım: Son işlem gününde endeks genelinde azalışların çoğunlukta olduğunu izledik

Halk Yatırım, BIST 30 Endeksi'nde işlem hacminin son bir aylık ortalamasının altında olduğunu bildirdi. Raporda şu analizler yapıldı:

"BIST 30 Endeksi son işlem gününde %1.83 düşüş ile 9,940 seviyesinden günü tamamladı. Gün içi en düşük 9,900 seviyesini gören BIST 30 Endeksi, en yüksek 10,129 seviyesini gördü.

Son işlem gününde endeks genelinde azalışların çoğunlukta olduğunu izledik. HEKTS (1.8 puan) ve CIMSA (1.55 puan) endekse en çok pozitif katkı sağlayan şirketler konumunda bulunurken, AKBNK (-25.99 puan) ve THYAO (-18.82 puan) endekse negatif katkı sağlayan şirketler oldu.

BIST 30 hisselerinin 1. bölgede yer alan şirketlerden en yüksek puana sahip olan PGSUS hissesi için AL/Pozitif önerisi, BIST 30 hisselerinin 3. bölgede yer alan şirketlerden en yüksek puana sahip olan PETKM, KRDMD ve KOZAL hisseleri için SAT/Negatif önerisi verilmesinin uygun olduğunu değerlendiriyoruz.

BIST 30 Endeksi'nde işlem hacminin son bir aylık ortalamasının altında olduğunu görüyoruz. BIST 30 Endeksi'nde 12 hissenin işlem hacmi son 1 aylık ortalamasının üzerine yükselirken, geriye kalan 18 hissenin işlem hacmi son 1 aylık ortalamasına kıyasla ortalama %23 azaldı. Diğer yandan hacmi artış gösteren hisselerin son işlem günündeki ortalama performansı %-1.25 seviyesindeyken, hacmi azalış gösteren hisselerin son işlem günündeki ortalama performansı %-1.85 seviyesinde gerçekleşti.

RSI göstergesini incelediğimizde BIST 30 Endeksi hisselerinin 2 tanesinin yukarı yönlü trend bölgesi olan 50 ile 70 seviyesi aralığında yer aldığını görüyoruz. Hisseler özelinde ise EKGYO ve YKBNK hisselerinin en yüksek RSI göstergesine sahip olduğunu görüyoruz.

Akıllı grafikleri incelediğimizde pozitif tarafta EKGYO, SAHOL ve PGSUS öne çıkıyor. Negatif tarafta ise FROTO, TTKOM ve TOASO dikkat çekiyor."

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2025 hissearz.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.