Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-03-31 03:22:00

Alanında dünyanın en büyük ve en çok ziyaret edilen fuarlarından biri olan Petroleum İstanbul Fuarı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katılımıyla başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz açılış töreninden sonra LPG sektörünün lider markası Aygaz, akaryakıt dağıtım sektörünün müşteri memnuniyeti lideri OPET ve Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu Tüpraş’ın ortak standını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldılar.

İstanbul, 29 Mart 2019 – Koç Enerji Grubu şirketleri Aygaz, OPET ve TÜPRAŞ, Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Petroleum İstanbul 2019 - 14. Uluslararası Petrol LPG, Madeni Yağ, Ekipmanları ve Teknoloji Fuarı’ndaydı. Koç Enerji Grubu standı, sektör temsilcileri, bayi ve bayi adayları ile fuarı ziyaret edenler tarafından büyük ilgi gördü. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz açılış töreni sonrasında standlara yaptığı ziyaretler sırasında, Tüpraş, OPET ve Aygaz yetkililerinden bilgi aldılar. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez; Aygaz’ın, otogazın yüksek oktanlı bir yakıt olduğunu anlatmak amacıyla ürettiği “canavar” isimli aracı da inceledi ve LPG’nin özellikleri ve araç hakkında görüş aldı.

Türkiye’nin en büyük sanayi şirketi, Avrupa’nın 7’nci büyük rafinerisi olan Tüpraş yetkilileri ile de görüşen Bakan Dönmez, akaryakıt dağıtım sektörünün lider markalarından OPET’in Ultramarket konseptini yakından inceleyerek ürün ve hizmetlerle ilgili de bilgi aldı.

Koç Enerji Grubu markaları, Petroleum İstanbul Fuarı’nda ulusal ve uluslararası alandaki gelişmeleri gözlemlemek; çalışmalarını ziyaretçi ve katılımcılarla paylaşmak amacıyla yer alıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK başta olmak üzere, enerjiyle ilgili kamu ve özel sektördeki kurum ve kuruluşları bir araya getiren bu fuar, ulusal, bölgesel ve uluslararası enerji şirketleri açısından önemli bir iş birliği platformu olarak değerlendiriliyor. Bu yıl ana teması petrol, LPG, madeni yağ ve ekipmanın yanında oto LNG, oto CNG, elektrikli araç şarj istasyonları ve istasyon marketlerini de içerecek şekilde genişletilen Petroleum İstanbul Fuarı 30 Mart tarihine kadar Tüyap’ta devam edecek.

Aygaz Hakkında

Koç Topluluğu’nun enerji sektöründe faaliyet gösteren ilk şirketi olan Aygaz, Türkiye’nin 11. büyük sanayi kuruluşudur. Kurulduğu 1961 yılından bu yana Türkiye’de LPG (Likit Petrol Gazı) sektöründe liderliğini sürdüren, Aygaz; LPG’nin tüpgaz, otogaz ve dökmegaz olarak dağıtımının yanı sıra LPG basınçlı kap ile aksesuarları üretimi ve satışını da gerçekleştirmektedir. 2.400’den fazla tüpgaz bayisi ve 1.700’ü aşkın otogaz istasyonu ile hizmet veren Aygaz ayrıca, gaz aletleri ihracatı yaparak, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika pazarlarında da faaliyet göstermektedir. Güçlü dağıtım ve hizmet ağı sayesinde Aygaz tüpleri her gün 60 binden fazla eve ve işyerine girmekte, günde 200 bine yakın araç Aygaz’ın otogaz ürünü Aygaz Otogaz ile yolculuk yapmaktadır. Aygaz tüketicinin ihtiyaçlarını öngörerek ürün ve hizmet kalitesini sürekli geliştirip, müşterilerinin taleplerini hızlı ve güvenli bir şekilde karşılamaktadır.

OPET PETROLCÜLÜK A.Ş HAKKINDA

OPET, akaryakıt dağıtım sektöründe, perakende satışlar, ticari ve endüstriyel satışlar, depolama ve uluslararası ürün ticareti konularının yanı sıra iştirakleri ile madeni yağlar ve jet yakıtı alanlarında faaliyet gösteriyor. Yeni ürün ve hizmetleri, hızla gelişen istasyon ağı ve fark yaratan sosyal sorumluluk yaklaşımıyla dikkat çeken OPET, sektörün büyük oyuncuları içindeki tek yerli şirkettir. Türkiye’de akaryakıt dağıtım sektöründe müşteri memnuniyetinin değişmez lideri OPET’in SUNPET markası ile birlikte 1600’ü aşkın istasyonu bulunuyor. Pazarda büyük rekabet avantajı sağlayan depolama kapasitesi 1 milyon metrekübün üzerinde olan OPET, aynı zamanda akaryakıt sektörünün teknolojiyi en iyi kullanan markası olarak biliniyor. OPET, bu anlamda bir önceki yıl sektörde bir ilke imza atarak geliştirdiği ‘Akıllı Dolum Sistemi’ ile müşterisini ve aracını elektronik ortamda pompa sistemine kaydederek tüm Türkiye’deki akaryakıt istasyonlarından uygun yakıtın alınabilmesini sağlayıp farkını ortaya koydu. KalDer (Türkiye Kalite Derneği) tarafından 12 yıldır ‘Müşteri bağlılığı en yüksek marka’ seçilen OPET, aynı zamanda ‘Superbrands’ ve Lovemark gibi unvanların da sahibi... OPET, “Kusursuza Yolculuk” yaklaşımı ile iddiasını koruyarak, yepyeni projeler, ürün ve hizmetlerle müşterisinin yanında olmaya devam ediyor.

TÜPRAŞ HAKKINDA

Avrupa'nın 7'inci büyük rafineri şirketi olan Tüpraş, hem pazar payı ve kurumsal güvenilirliği hem de üretim kompleksleri ve ortaklıklarıyla entegre bir petrol şirketi olarak hizmet vermektedir.

Koç Holding Enerji Grubu şirketi Tüpraş, yıllık 28.1 milyon ton ham petrol işleme kapasitesinin yanı sıra deniz taşımacılığında Ditaş, demiryolu taşımacılığındaki Körfez Ulaştırma A.Ş. ve akaryakıt dağıtım sektöründeki Opet ortaklıklarıile Türkiye’nin en büyük sanayi şirketidir.Dünyanın 28, Avrupa’nın 7. büyük rafineri şirketi olan Tüpraş hem pazar payı ve kurumsal güvenilirliği hem de üretim kompleksleri ve ortaklıklarıyla entegre bir petrol şirketi olarak hizmet vermektedir.

Kurulduğu günden bu yana sektöründe ve ülke genelinde öncü kuruluş olma özelliğini koruyan Tüpraş, İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman Rafinerileri ile faaliyet göstermektedir.

Tüpraş rafinerilerinin beyaz ürün verimini artırmak üzere İzmit Rafinerisi bünyesinde 3.1 milyar dolarlık yatırımla kurulan Fuel Oil Dönüşüm Tesisinin 2015 yılı başında devreye alınması ile Türkiye cari açığına yıllık 1 milyar dolar katkı sağlanırken, İzmit Rafinerisi de dünyadaki en kompleks rafinerilerden birisi olmuştur.

Lobby

© Copyright 2024 hissearz.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.