Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-04-28 21:57:00

fizy 22. Liselerarası Müzik Yarışması'nda kazananlar, ünlü jürinin değerlendirmesi ve muhteşem bir ödül töreniyle belli olurken 64. Eurovision Şarkı Yarışması'nda San Marino'yu temsil edecek Serhat; son provasını ödül töreninde liselilerle yaptı.



Serhat Hacıpaşalıoğlu önderliğinde, End Productions tarafından gerçekleştirilen ‘'Dünyanın En Başarılı Gençlik Organizasyonu'' ödülüne sahip fizy 22. Liselerarası Müzik Yarışması'nın finali ve ödül töreni muhteşem bir organizasyonla yapıldı. Ödül töreninde; ‘'İcra'', ‘'Sahne Performansı'', ‘'Erkek Solist'', ‘'Kız Solist'', ‘'Orkestra'' ve ‘'Enstrüman'' kategorilerinin yanı sıra ‘'Basın Özel Ödülü'' , ‘'Jüri Özel Ödülü'' ve ‘'Şehrin Sesi'' dallarının kazananlarına plaket verildi.



Yarışmanın Kazananı Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi & Özel Kadıköy Akşam Lisesi Oldu





Yarışmanın en büyük ödülü ‘'İcra'' dalı kategorisinin birincisi, yarışmaya ortak grup kurarak katılan Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi & Özel Kadıköy Akşam Lisesi oldu.





Ödülü, yarışmanın kurucusu ve jüri başkanı Serhat Hacıpaşalıoğlu ve Turkcell Dijital Servisler ve Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ataç Tansuğ verdi. İcra dalı birincisi 10 Bin TL'lik ödülün sahibi oldu. İcra dalında ikinci Galatasaray Lisesi olurken, üçüncülüğü Ankara Özel Tevfik Fikret Anadolu Lisesi ve İstanbul Eyüboğlu Eğitim Kurumları paylaştı. İcra dalında ikinci 7500 TL, üçüncü ise 5000 TL'nin sahibi oldu.



Basın Özel Ödülü'nü kazanan grup İstanbul Avcılar Süleyman Nazif Anadolu Lisesi ve

kazanan kişi İzmir Özel Takev Anadolu ve Fen Lisesi'nin gitaristi Bartu Orhun Bilgiç ödülünü, Milliyet Gazetesi Cadde Eki Haber Müdürü Abdullah Malkoç ve Sabah Gazetesi Günaydın Eki Köşe Yazarı Ömer Karahan verdi.



Açılışı Yapan Koray Avcı'dan Liselilere: ‘'Şarkı söyleyin, şarkı söyletin''



11 ilden 31 grubun finale kalarak sahne aldığı ve Bostancı Gösteri Merkezi'nde gerçekleşen finalin açılışını son dönemin sevilen isimlerinden Koray Avcı yaptı. Yarışmacı gruplara sahneye çıkmadan başarılar dileyen Avcı, liselilere hayallerinden vazgeçmemelerini söyledi. Sanatçı ‘'Şarkı söylemek bambaşka bir duygu. 12 yıl önce bu yarışmanın Ankara elemelerinde yarışmaya katılmıştım, bugün de iki uçak arası koştum buraya geldim. Öncelikle içeride bulunan 31 gruba şunu söylemek istiyorum. Sahneye çıkıldığı zaman tek başına bir bütün olmayı denemek yerine herkesle beraber şarkıyı söylemek ilk başlangıcınız olsun. Karşınızda dinlediğiniz kişiler yarışmada birinci olsun diye değil beraber nasıl şarkılar söyleyebiliriz diye birbirinizle iletişim kurun.Tek ricam bu. Arkadaşlar elinden geleni yapacaklar biliyorum. Bunun dışında Sokaktan geldik çok mutluyuz bu yüzden. Daha önce kafelerde, mekanlarda çaldım, şarkı söylemediğim yer kalmadı. Üç üniversite okudum ama geldim yine şarkı söylüyorum. Şarkı söyleyin şarkı söyletin. Mutlu olun. Hayat müzikle doğuyor müzikle bitiyor. Hepiniz müzikle, aşkla ve sevgiyle kalın.'' dedi.



Ödül Töreninde Eurovision Rüzgarı





Kazananların açıklandığı akşam gerçekleşen ödül töreninde ise müzik rüzgarı esti. Liseliler ödüllerini almadan önce konser ziyafeti yaşadı. 64. Eurovision Şarkı Yarışması'nda San Marino'yu temsil edecek Serhat son provasını ödül töreninde liselilerle yaptı. Say Na Na Na ile binlerce liseli ve davetlileri coşturan Serhat 14 Mayıs'taki Eurovision Yarışması öncesi büyük destek aldı. Serhat'a sanatçı Seyyal Taner ve Turkcell Dijital Medya Ve Eğlence Servisleri Direktörü Barış Zavaroğlu başarı dileyerek nazar boncuğu verdiler.



Yılın Genç Yıldızı Ödülü Derya Uluğ'a Verildi





Finalde her sene dönemin en ses getiren isimlerinden seçilerek verilen ‘'Yılın Genç Yıldızı'' ödülü ise bu yıl genç isim Derya Uluğ'a verildi. Genç şarkıcı sevilen şarkısı ‘'Sürgün Aşkımız''ı seslendirdikten sonra ödülünü, Turkcell Pazarlama'dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Barbaros Yiş'ten aldı.



Törende usta sanatçı Seyyal Taner ‘'Arap Kızı'' şarkısıyla, sanatçı Melis Sökmen ise Deli Mavi şarkısıyla sahne aldı.



Kazananlar Belli Oldu



Türkiye'nin en uzun süreli gençlik etkinliği olan ve 22 yıldır aralıksız sürdürülen fizy 22. Liseler Arası Müzik Yarışması'nın finalinde 11 ilden 31 okul mücadele etti. Dağıtılan ödüller arasında toplam 100 Bin TL'lik para ödülü ve Okan Üniversitesi'nden eğitim bursu yer aldı.



Muhteşem Jüri Dikkat Çekti



Yarışmanın kurucusu ve yapımcısı Serhat Hacıpaşalıoğlu'nun jüri başkanlığını yaptığı finalde; Berksan, Nalan, Tuna Kiremitçi,Erdem Yener, Melis Sökmen, Cemil Demirbakan,Seyyal Taner, Tarkan Gözübüyük, Turhan Yükseler, Meltem Taşkıran, Figen Çakmak gibi ünlü müzisyen, besteci ve sanatçılar jüri koltuğunda oturdu.



Basın jüri üyeleri arasında ise, Yavuz Hakan Tok, Nazlı Mengi, Sinem Vural, İlker Gezici, Suat Kavukluoğlu, Funda Karayel, Meltem Fıratlı, Abdullah Malkoç, Ömer Karahan, Oya Çınar, Uygar Taylan, Nil Özer'in yanı sıra radyo programcısı Yasemin Şefik ve radyo-televizyon programcısı Michael Kuyucu yer aldı.



Dokuz Sekiz Müzik Genel Müdürü Ahmet Çelenk, Pasaj Müzik Kurucusu Murat Doğan, Ossi Müzik Genel Müdürü Hakan Eren ve Prodüktör - Yapımcı Murat Yıldırım gibi önemli müzik yapımcıları da jüri üyeleri arasında oldu.



Fizy 22. Liseler Arası Müzik Yarışması'nın kazananları şöyle:



İCRA ÖDÜLÜ:



Kazananlar:



İcra Birincisi: Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi & Özel Kadıköy Akşam Lisesi

İcra İkincisi: Galatasaray Lisesi

İcra Üçüncüsü: Ankara Özel Tevfik Fikret Anadolu Lisesi

İcra Üçüncüsü: İstanbul Eyüboğlu Eğitim Kurumları





(İcra Ödülü'nü Veren: SERHAT HACIPAŞALIOĞLU – SANATÇI / YARIŞMANIN KURUCUSU / JÜRİ BAŞKANI – ATAÇ TANSUĞ – TURKCELL DİJİTAL SERVİSLER VE ÇÖZÜMLERDEN SORUMLU GENEL MÜDÜR YARDIMCISI)



















KIZ SOLİST ÖDÜLÜ:



Kazananlar:



Kız Solist Birincisi: Bursa Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi & Nilüfer Sınav Temel Lisesi – Beste Pehlivan

Kız Solist İkincisi: İstanbul Avcılar Süleyman Nazif Anadolu Lisesi – Sıla Yaprak

Kız Solist İkincisi: İzmir Özel Bornova Okyanus Anadolu Lisesi &Özel Mavişehir Okyanus Anadolu Lisesi – Zehra Kavut

Kız Solist Üçüncüsü: İstanbul Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi & 50. Yıl Cumhuriyet Feridun Tümer Meslek Lisesi – Şeyma Bayraktar





(Kız Solist Ödülü'nü Veren: MELİS SÖKMEN – SANATÇI – BARIŞ ZAVAROĞLU -TURKCELL DİJİTAL MEDYA VE EĞLENCE SERVİSLERİ DİREKTÖRÜ)







ERKEK SOLİST ÖDÜLÜ



Kazananlar:



Erkek Solist Birincisi: İstanbul Galatasaray Lisesi ( Arda Arslan)

Erkek Solist İkincisi: İstanbul Kağıthane Anadolu Lisesi (Eyüp Yavuz Mercan)

Erkek Solist Üçüncüsü: Bursa Özlüce Anadolu Lisesi (Oğuz Babür)





(Erkek Solist Ödülü'nü Veren: CEMİL DEMİRBAKAN – SANATÇI– ÖMER BARBAROS YİŞ – TURKCELL PAZARLAMA'DAN SORUMLU GENEL MÜDÜR YARDIMCISI )

ORKESTRA ÖDÜLÜ





Kazananlar:



Orkestra Birincisi: İzmir Özel Takev Anadolu ve Fen Lisesi

Orkestra İkincisi: İstanbul Oğuz Canpolat Anadolu Lisesi

Orkestra İkincisi: İstanbul Saint Benoit Lisesi

Orkestra Üçüncüsü: İstanbul TED Özel Atakent Lisesi





(Orkestra Ödülü'nü Veren: TURHAN YÜKSELER – ORKESTRA ŞEFİ/ BESTECİ / ARANJÖR – İSMAİL ÖZBAYRAKTAR – TURKCELL KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRÜ)



SAHNE PERFORMANSI ÖDÜLÜ



Kazananlar:



Sahne Performansı Birincisi: İstanbul Eyüboğlu Eğitim Kurumları

Sahne Performansı İkincisi: İzmir Özel Bornova Okyanus Anadolu Lisesi &Özel Mavişehir Okyanus Anadolu Lisesi

Sahne Performansı Üçüncüsü: İzmir Özel Takev Anadolu ve Fen Lisesi





(Sahne Performansı Ödülü'nü Veren: NAZLI MENGİ –MİLLİYET KÖŞE YAZARI/ GAZETECİ / ŞARKICI – AHMET YAMAN – TURKCELL MARKA VE PAZARLAMA İLETİŞİM DİREKTÖRÜ)





ENSTRÜMAN ÖDÜLÜ





Kazananlar:



Enstrüman Birincisi: Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi & Özel Kadıköy Akşam Lisesi (Bas Gitarist: Emircan Çelikel)

Enstrüman İkincisi: Aydın Adnan Menderes Anadolu Lisesi (Solo Gitarist: Asrın Aydoğdu)

Enstrüman İkincisi: Antalya ATSO Güzel Sanatlar Lisesi (Alto Saksafon: Erim Karamenderes)

Enstrüman Üçüncüsü: İstanbul Şair Abay Konanbay Anadolu Lisesi (Bağlama: Eren Can Budak)

Enstrüman Üçüncüsü: İstanbul Şair Abay Konanbay Anadolu Lisesi (Bendir: Esra Çelik)





(Enstrüman Ödülü'nü Veren: TARKAN GÖZÜBÜYÜK – PENTAGRAM BAS GİTARİSTİ – DİCLE YÜCELEN- FIZY PAZARLAMA MÜDÜRÜ)



JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ



Kazanan Grup: Sakarya Cevat Ayhan Fen Lisesi

Kazanan Kişi: Ankara Özel Tevfik Fikret Anadolu Lisesi - Dersu Ada Doğan

İstanbul Eyüboğlu Eğitim Kurumları – Mehmet Ali Makbuloğlu



(Jüri Özel Ödülü'nü Veren: MELTEM TAŞKIRAN - MÜZİSYEN / YORUMCU / EĞİTMEN - FİGEN ÇAKMAK - DÜNYA FESTİVALLER VE SANATÇILAR BİRLİĞİ WAFA BAŞKANI)



BASIN ÖZEL ÖDÜLÜ



Kazanan Grup: İstanbul Avcılar Süleyman Nazif Anadolu Lisesi

Kazanan Kişi: İzmir Özel Takev Anadolu ve Fen Lisesi (Gitarist: Bartu Orhun Bilgiç)



(Basın Özel Ödülü'nü Veren: ABDULLAH MALKOÇ – MİLLİYET GAZETESİ CADDE EKİ HABER –MÜDÜRÜ -ÖMER KARAHAN – SABAH GAZETESİ GÜNAYDIN KÖŞE YAZARI)



OKAN ÜNİVERSİTESİ ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLÜ

%100 Burs- Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi – Halil İbrahim Türk



%50 Burs – Trabzon Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi – Eren Kant



%30 Burs – Şair Abay Konanbay Anadolu Lisesi – Eren Can Budak





(Okan Üniversitesi Üstün Başarı Ödülü'nü Veren: DR. GÖKNİL BİŞAK ÖZDEMİR - OKAN ÜNİVERSİTESİ KONSERVATUVAR MÜZİK BÖLÜM BAŞKANI ÖĞRETİM ÜYESİ)





ŞEHRİN SESİ ÖDÜLÜ



Dide Aykor – Adana Anadolu Lisesi



Ödül kategorileri ve ödüller:

İcra dalında ilk üçe giren gruplar için

1.lik ödülü: 10.000 TL

2.lik ödülü: 7.500 TL

3.lük ödülü: 5.000 TL

Orkestra / Sahne Performansı dallarında ilk üçe giren gruplar için:

1.lik ödülü: 6.000 TL

2.lik ödülü: 4.000 TL

3.lük ödülü: 2.000 TL

Kız Solist / Erkek Solist / Enstrüman dallarında ilk üçe giren yarışmacılar için:



1.lik ödülü: 3.000 TL

2.lik ödülü: 2.000 TL

3.lük ödülü: 1.000 TL



Yarışmada üç öğrenci, yarışmanın eğitim sponsoru olan Okan Üniversitesi'nden eğitim bursu kazanma şansı elde etti. Yarışmanın Eğitim Sponsoru Okan Üniversitesi, jürinin sahne performanslarına göre belirleyeceği 3 yarışmacıya ‘'Üstün Başarı Ödülü'' verdi.



Final fizy'den canlı yayınlandı. Yedi milyon kişi izledi.



Kaynak Bircan Silan

© Copyright 2024 hissearz.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.