Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-03-01 16:04:58

HÜDA PAR heyeti Hatay'da incelemelerde bulundu

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu öncülüğünde, parti olarak depremin ilk anlarından itibaren, Afet Koordinasyon Merkezi oluşturuldu. Depremin büyük yıkım bıraktığı birçok bölgede, geceli gündüzlü çalışmalarını sürdüren, HÜDA PAR Afet Koordinasyon Merkezine bağlı heyetin, bu seferki durağı Hatay’dı. 

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Ahmet Karaarslan, HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Er ve bir grup partili, çadır kentlerde bulunan depremzedeleri ziyaret etti. Depremzedelerin sorun, sıkıntı ve şikâyetlerini dinleyen heyet, depremzedelere geçmiş olsun temennisinde bulundu.

"Vatandaşlarımızın yaralarını sarmak adına elimizden ne geliyorsa ortaya koymaya çalışıyoruz"

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Er, HÜDA PAR Afet Koordinasyon Merkezine bağlı Hatay heyeti adına açıklamalarda bulundu.

Deprem bölgelerinde vatandaşların eksikliklerini gidermek için insanüstü çaba sergileyen STK'lara teşekkür eden Er, "HÜDA PAR olarak, yaşadığımız bu büyük felaketin ilk gününden itibaren sahadayız." ifadelerini kullandı.

"Biz de herkes gibi elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın yaralarını sarmak adına elimizden ne geliyorsa ortaya koymaya çalışıyoruz, gayret ediyoruz.” diyen Er, “Özellikle bugünde Genel İdare Kurulu üyemiz Sayın Ahmet Karaaslan ile birlikte gezdiğimiz bazı yerler oldu Hatay'da, İskenderun'da, Kırıkhan'da. Tabi burada şahit olduğumuz bazı manzaralar var, kimi zaman üzüldük, kimi zaman sevindik. Yani sevindiğimiz nokta burada kenetlenmiş olmamız, herkesin bir şeyler yapmak için buralara gelmesi, elinden geleni ortaya koyduğu bir durum gördük. Bu manzara karşısında tabi ki sevindik. Burada birçok sivil toplum kuruluşu faaliyette bulunuyor, gönüllü olarak vatandaşlarımıza aş temin etme konusunda ellerinden gelen gayreti göstermeye çalışıyorlar. Özellikle biz de bugün Umut Kervanı Vakfı, Yetimler Vakfı'nın koordinasyon merkezindeyiz. İskenderun'da sıcak aş dağıtımında bulunuyorlar. Ben özellikle onların şahsında burada bu bölgede, deprem bölgelerinde yer alıpta elinden gelen gayreti gösteren bütün sivil toplum kuruluşlarına çok teşekkür ediyorum, Allah hepsinden razı olsun." şeklinde konuştu.

 

 

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 hissearz.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.