Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-04-28 21:45:00

SANATIN KALBİ BAŞKENT’TE ATIYOR

3. Uluslararası Bilkent Sanat Festivali muhteşem bir açılışla başladı. Festivalin ilk gününde yerli ve yabancı resim sanatçıları ziyaretçilerle bir araya geldi. Sanatçıların bireysel performanslarının yanı sıra dans ve müzik gösterileri de festivalin ilk gününde meraklılarıyla buluştu.Bu yıl 20. yılını kutlayan Bilkent Center'da gerçekleşen festivalde Frida ve Dali kostümlü dansçılar renkli bir performans sunarken, Musa Göçmen Senfoni Orkestrası ve Tenor Ömer Türkmenoğlu verdikleri konserle kulakların pasını sildi.

FRİDA VE DALİ İLE DANS ETTİLER

Türkiye'de sanatın geniş kitleler tarafından sevilmesini ve gelişmesini sağlamak amacıyla düzenlenen 3. Uluslararası Bilkent Sanat Festivali,sabah saatlerinde start aldı. Sanatçılar kendileri için ayrılan bölümlerde resim yapmaya başladı.Ukrayna, İspanya, Kuveyt, Yunanistan, Umman, İran, Makedonya, Gürcistan gibi dünyanın farklı ülkelerinden sanatçıların yanı sıra Türkiye'den de birçok resim ve heykel sanatçısının bulunduğu festivalde Başkentliler yoğun ilgi gösterdi. İlerleyen saatlerde ‘Dans Et' grubunun Frida ve Dali kostümlü dansçılarının sergilediği performans büyük ilgi gördü. Konuklar dansçıların performansına sahneye çıkarak eşlik etti.

TENOR HALK MÜZİĞİ SÖYLEDİ

Günün ikinci performansı ise Musa Göçmen Senfoni Orkestrası ve Tenor Ömer Türkmenoğlu'dan geldi. 20 kişiden oluşan senfoni orkestrası ve Tenor Ömer Türkmenoğlu şef Musa Göçmen yönetiminde birçok dilde eserler seslendirdi. Türkmenoğlu'nun dünya müziklerinin yanı sıra seslendirdiği halk müzikleri de sanatseverler tarafından beğeni topladı. Konserin kapanışında ‘Bir Başkadır Benim Memleketim' isimli şarkıyı tüm ziyaretçiler hep bir ağızdan söyledi.

BAHARI SANATLA KARŞILADIK

Bilkent Sanat Festivali'ne ilginin yoğun olmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden festival komitesi başkanı Rahmi Çöğendez "2017'de Bilkent Sanat Festivali olarak başlayan yolculuğumuz üçüncü senesinde Uluslararası Bilkent Sanat Festivali olarak sanatseverlerin desteği ve ilgisiyle her geçen yıl büyüyerek yoluna devam ediyor. Yerli ve yabancı sanatçıları bir araya getiren festivalimizde Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından ziyaretçi katılıyor. Bu festival sadece Ankara'nın değil Türkiye'nin festivali oldu. Baharı sanatla karşılamanın mutluluğu içerisindeyiz" diye konuştu.

FESTİVALDE NELER VAR?

Sanat üretimini, izleyicisini destekleyen, yani geleceğin sanatçılarına yol açan ve sanatseverlere temas eden festival, sosyal sorumluluk alanında da çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda Uluslararası Bilkent Sanat Festivali ve Türk Eğitim Vakfı bir araya gelerek geleceğin sanatçıları için özel bir çalışmaya imza atacak. TEV ile birlikte gerçekleşecek Bluebrush/ Mavifırça etkinliği ile sanat eğitimi alan başarılı öğrencilere RC Sanat Fonu ile bağış sağlanacak.Festival süresince yerli ve yabancı resim ve heykel sanatçılarının bağışlayacağı eserler İstanbul ve Ankara'da düzenlenecek müzayedelerde satışa sunulacak. Elde edilen gelir ise öğrencilerin eğitim masrafları için kullanılacak. Eseri Michael Jackson tarafından özel satın alınan Ermeni asıllı ressam Samvel Lajikian, 2004 yılında Eurovision Şarkı Yarışması'nda katılımcı 36 ülkenin sanatçılarının karikatürlerini çizen ve 2000 yılından itibaren Luna Park Ressamlığı yapan Efgan Beyaz, 2002 yılından itibaren Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun deri kostümlerinin tasarım ve uygulamalarını üstlenen Uğur Çalışkan, 18 yaşında Doğu Almanya'ya asker olarak giden ve yeteneği sayesinde Sovyetler Birliği'nin kurucusu Vladimir Lenin'in odalarında resmi bulunan Victor Shevchenko festivale katılacak sanatçılar arasında yer alıyor. Ayrıca Ünlü resim sanatçısı Şehriyar Cem'in 20 m2'lik tep parça soyut eseri de Türkiye ‘de ilk kez festival süresince sergilenecek.



Kaynak Loft Pr

© Copyright 2024 hissearz.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.