Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-03-27 09:07:46

Şirket haberleri

ALKIM – Şirketin gübre üretimi için gerekli hammadde bağlantısının gerçekleştiği, potasyum sülfat gübresinin üretimine Mayıs 2023'te tekrar başlanacağı açıklandı.

ASTOR – Şirketin yurt içinde bir firma ile 3,6 milyon dolar bedelli Güç Transformatörü ve Anahtarlama Ürünleri sözleşmesi imzaladığı açıklandı.

BALAT – Berka Balata ile birleşme görüşmelerinin sonlandırıldığı açıklandı.

BALAT – Otosemih ile yürütülen distribütörlük sözleşmesi görüşmelerinin sonlandırıldığı açıklandı.

BANVT – Şirketin iştiraki Nutrinvestments %100 sahibi olduğu Banvit ME FZE’nin tasfiye işlemlerinin tamamlandığı açıklandı.

BUCIM – Sermaye artırımından elde edilen fonun 638,9 milyon TL’lik kısmının modernizasyon yatırım harcamalarında kullanıldığı açıklandı.

BRMEN – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 50 milyon TL’den 200 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildiği açıklandı.

EKGYO – İstanbul Başakşehir Ayazma 4. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1.oturumunun gerçekleştiği açıklandı.

EUREN – Kütahya'da kurulması planlanan Güneş Enerjisi Camları üretimi yatırımı için inşaat ruhsatının alınarak, inşaat yapımına başlandığı ve 1 milyar TL yatırım bedelli bölgesel teşvik belgesinin onaylandığı açıklandı.

GMTAS & KGYO – VBTS kapsamında şirket paylarına 26 Nisan’a kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı getirildi.

GESAN – Şirketin dolaylı bağlı ortaklığı Peak PV Solar’ın yıllık 1 GW'lık kapasite ile güneş paneli üretimine başladığı açıklandı.

GESAN – Şirketin %70 bağlı ortaklığı Europower Enerji’nin Litvanya Elektrik Dağıtım Şirketi ESO'ya 2,3 milyon euro bedelli Muhtelif Sayıda Dağıtım Trafosu tedariki için sipariş aldığı açıklandı.

HEDEF – Şirket bağlı ortaklığı Hedef Portföy’ün 2022 yılı faaliyetleri sonucu elde edilen kardan 99,9 milyon TL kısmının kar payı olarak ortaklara dağıtılmasına karar verildiği açıklandı.

ISFIN – 110 gün vadeli 75 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

KMPUR – Deprem nedeniyle bağış ve yardımların üst sınırının 2023 yılı için 6 milyon TL olarak belirlenmesi kararı Genel Kurul’un onayına sunulmasına karar verildiği açıklandı.

KMPUR – Pet Geri Dönüşüm Tesisi Fabrika Binası yatırımı kapsamında alınan bina inşaat yatırım tutarının Bakanlık tarafından onaylanarak 61,4 milyon TL artışla 210,1 milyon TL’ye güncellendi.

LIDER – Şirketin Mseksport ile 24 ay süreli 2,4 milyon TL bedelli Kiralama Hizmet Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

METUR – Şirketin %100 pay sahibi olduğu Hospest Turizm’in 300.000 TL’ye devir edilmesine karar verildiği açıklandı.

MACKO – Personel sayısının 87’ye ulaştığı açıklandı.

MIATK – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 150 milyon TL’den 750 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığı açıklandı.

OBASE – Halka arzdan elde edilen fonun 15,7 milyon TL’sinin yeni ürün, çözümlerin finansmanı, mevcut ürünlerin geliştirilmesinde, 3,1 milyon TL’sinin yurt dışı yatırımlarında, 2,5 milyon TL’sinin ise insan kaynakları yatırımında kullanıldığı açıklandı.

ONCSM – VBTS kapsamında şirket paylarına 26 Nisan’a kadar brüt takas tedbiri getirilirken, açığa satış ve kredili işlem yasağı da 26 Nisan’a kadar uzatıldı.

QNBFB – Yurt dışında 188 gün vadeli 22,1 milyon euro tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.

PEGYO – Şirket ile Humartaş Enerji arasında şirketin sahip olduğu Sümerpark Alışveriş Merkezi'nin enerji ihtiyacına yönelik olarak 3.069 mwh kapasiteli 3,2 milyon dolar bedelli bir GES kurulum ve işletme sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

PLTUR – Halka arzdan elde edilen fonun 31,7 milyon TL’sinin araç ve plaka alım finansmanında, 64,9 milyon TL’sinin finansal borç ödemelerinde, 117,9 milyon TL’sinin işletme sermayesinde kullanıldığı açıklandı.

PNLSN – Şirketin Ankara’da bir firmadan 1,4 milyon dolarlık panel siparişi aldığı açıklandı.

SNGYO – Şirketin Arı Leasing’e ait İstanbul Sancaktepe’deki 7.291 m2 alanlı arsa için Arı Leasing ile Düzenlenme Şeklinde Taşınmaz Satış Vaadi ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi imzalanmasına karar verildiği açıklandı.

UNLU – 115 gün vadeli 120 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

ZRGYO – Ziraat Bankası tarafından kurulacak Dijital Banka'ya şirketin 1 TL tutarında sermaye ile ortak olduğu açıklandı.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 hissearz.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.